Over Yvonne

Na mijn opleiding aan de Deventer Academie voor Fysiotherapie te Deventer (diploma 1988) ben ik in 1990 een praktijk voor fysiotherapie gestart aan de Oude Vlie in Emmeloord, waar ik sindsdien met veel plezier en passie werk. 

In mijn fysiotherapeutisch handelen is aandacht voor de mens achter de klacht belangrijk. De fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus van de mens hebben een duidelijke samenhang. Alleen als er op het juiste niveau behandeld wordt, wordt het zelfhelend vermogen van de cliënt aangezet en wordt voorkomen dat de klachten steeds terug blijven keren.

Ontspanning, zelfreflectie en verantwoording voor eigen leven en gezondheid, zijn daarbij belangrijke factoren. 

Nascholing

Om me als mens en als beroepsbeoefenaar te blijven ontwikkelen heb ik diverse nascholingen gevolgd o.a.:

  • Orthopedische geneeskunde (Cyriax) NAOG
  • Manuele therapie Mulligan A en B
  • Dry needling (opleiding gevolgd bij Frank Timmermans Domburg)
  • Psychosomatische fysiotherapie (IPT)
  • Oncologische fysiotherapie (NPI)
  • Adem- en ontspanningstherapie en fysiotherapie bij hyperventilatieklachten (NPI)
  • Cursus fysiotherapie bij a-specifieke en mild specifieke schouderpijn van Egmond-Schuitemaker

Ik sta geregistreerd in het BIG register, ben ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) en ben lid van het KNGF.

Yoga en meditatie

Naast na- en bijscholing in de fysiotherapie heb ik in 1996 de Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte afgerond en geef ik op de dinsdag- en donderdagavonden yogalessen in mijn woonplaats Blokzijl.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (4 jarige opleiding tot integratieve therapie voor volwassenen) en ben ik in het bezit van het European Certificate of Psychotherapy (ECP).

In 2018 heb ik bij Jeanette Bunnik het volledige cursusprogramma Akasha Kronieken afgerond en ben bevoegd tot het geven van Akasha consulten.

Daarnaast ben ik als vrijwilliger verbonden aan Embracing the World, een netwerk van regionale humanitaire organisaties geïnspireerd en opgezet door Sri Mata Amritanandamayi Devi uit India.